Vamos a la playa!

Igår pluggade jag i 4 timmar och äntligen börjar det sätta sig lite. Jag hade 21 verb som jag skrev på cirka 150 olika sätt. Min lärare berömde mig men tyckte jag var lite knäpp som faktiskt hade gjort det, hah.
Skolan var som vanligt, svårt men det börjar gå in i huvudet nu. Efter att ha skrivit alla jummla verben igår börjar jag äntligen se ett mönster.

Efter skolan drog jag till stranden och chilla där i ca 3 timmar. Det var röd flagga och skyhöga vågor så jag vågade mig inte i vattnet. Imorgon om det är fint väder skall jag nog kolla in havsvattenpoolerna utanför skolan. Får se om jag lyckas dra med mig någon.

Ikväll har jag läxor att göra. Det är roligt för lärarna är väldigt så att man får göra läxorna om man vill. De flesta är här på semester så det är ens egna val. Jag väljer att göra läxorna med tanke på att jag faktiskt försöker lära mig språket! Det är nog ganska svårt att hänga med på lektionerna annars också.

Nu måste jag ta tag i lite kvällsmat också. Jag kan välja mellan Bongs köttsoppa, nudlar, pasta med ketchup, macka eller Varma koppen. Inget låter särskilt frestande men sånt är livet. Imorgon får jag väl se till att laga något vettigt.

Lite fler bilder till er:På väg till stranden!Avenyn mellan vår lägenhet och stranden
La playaEfter stranden

P som i plugga

Ja då var det ett tag sen jag skrev här. Det har väl inte direkt hänt så mycket. Det vi gör är plugga, sola, bada, handla o.s.v.

I fredags var vi flera från skolan som gick ut och åt middag. Efter middagen gick vi vidare på lite krogrunda. Det var kul! Vid halv fyra stapplade jag hemåt. Lördagkvällen spenderade jag i lägenheten med True Blood och en hemsk bakfylla.

I söndags gjorde jag inte så mycket heller. Pluggade och pratade med Elin på skype. Det var mys!
Det har kommit en ny tjej till lägenheten också så nu är vi två tjejer och två killar.

Spanskan går lite si och så. Jag fattar inte mycket av deta nya för det är galet svårt. Vi håller på med grammatik som varken finns i svenskan eller engelskan så det går inte att översätta. Jag kan bara lära mig reglerna och det är svårt som tusan.

Igår kom det nytt folk till skolan och de flesta var ganska gamla förutom typ 3, bl.a tjejen som också bor här. Hon, en av killarna och jag är alla tre 89or.

Ja det blev lite kort om vad som händer här. Som sagt så finns det inte så mycket att skriva om.
Vi hänger mest på stranden efter skolan. Dock har jag bara vågat mig i havet en gång för vågerna är så höga. Igår fastnad ejag i två stycken sen dess har jag inte gått i där igen.

Nu måste jag duscha, raka benen (hur många ggr har du hört inte mig säga den mamma?;), laga mat och plugga. Plugga plugga plugga, blir galen på grammatiken!!

Ciao cariños!
Notera huvudetJag med tre klasskompisar. Nu har tjejen dock åkt hemKlasskompisar och till vänster har vi en av rumskompisarnaEllen och jag på Limbo bar. Tyvärr åkte hon hem i lördags:(

ÅÄÖ!

Jag skulle vilja ge en guldstjärna till den person som hittade på Compeed-plåstret för det har verkligen räddat mina stackars fötter. Självklart är de fortfarande helt trasiga men jag kan i alla fall gå nu, vilket inte var möjligt igår kväll.

Så igår fortsatte det att regna hela dagen. När jag kom hem efter att ha handlat kändes det som jag kom direkt från en wet t-shirt contest med tanke på att jag hade på mig en vit blus.. i alla fall så fick jag köpt internet vilket var skönt för sen när jag kom hem hade jag så ont i fötterna att jag inte kunde följa med ut och äta. Fick stanna hemma och prata med Louise och det var ju inte fy skam det heller!

Idag har det inte regnat, dock har det inte varit någon sol heller. Men det har varit varmt så vid 5-tiden drog vi till stranden och chilla. När jag kom hem hade Nassos lagat mat igen. Jag älskar det faktum att jag bara lagat mat en gång sen jag kom hit. Då blev det nudlar, haha, jag är sämst.

Nu borde jag ta tag i lite läxor men jag är allt för upptagen med att ha ångest inför framtiden(!!!)

Hejdå!


(Förresten så har jag dödat min första kackerlacka!)


Lärdom i Puerto

Sitter i skolan och väntar pa att Ellen och Goscha (hur man nu savar hennes namn) skall sluta deras sista lektion.
Vi skulle egentligen aka in till huvudstaden idag men det regnar(!!!) sa det blir förmodligen imorgon istället. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta pa istället. Jag har i alla fall planerat att köpa internet idag. Det kostar bara 42 euro sa det tycker jag att det är värt!

Iförrgar var jag som sagt och shoppade med Ellen och G. Jag fick köpt ett par nya skor vilket behövdes eftersom jag upptäckte att de jag hade med mig var mindre bekväma.. Sen fick jag även köpt lite mat som mackor och palägg.
Pa kvällen när jag kom hem bjöd Nasos (den grekiska killen i lägenheten) mig pa en kopp grekiskt kaffe och senare lagade han även mat till mig och Ursula, en tysk tjej i min klass. Han gjorde ris, köttbullar och sallad vilket var en lite udda mix men gott var det. Resten av kvällen spenderade jag med spansk grammatik. Det känns bra att jag redan fran första dagen har lärt mig nya saker. Vi är bara 7 personer i klassen sa man far prata mycket vilket är bra. Lärarna är jätteroliga och jag gillar min klasskompisar. Sa ja, det rullar pa här.

Igar efter skolan drog nagra fran skolan och jag till en strand en bit härifran. De enda de hade sagt var att det var en bit ifran, det visade sig att vi skulle bestiga ett helt jäkla berg för att komma dit. Tips: Klättra inte i berg med flip flops!
Jag lyckades bränna mig lite i solen men et är härligt med lite färg i alla fall, hah. Tyvärr var det väldigt höga vagor sa jag vagade mig inte i vattnet helt. Men det var nice att bara chilla pa stranden.
När jag kom hem käka jag kvällsmat med Ursula, Nasos och Djit (den holländska killen i lägenheten vars namn jag inte heller kan stava). Nasos hade lagat en kryddig kycklingsoppa med lite bröd till. Härligt att han agon som lagar mat i huset. Om te var jag hade det blivit nudlar 8 dagar i rad nu.
Senare pa kvällen kollade Djit, Nasos och jag pa The Hangover och drack varsin drink eller tva. Tva bra killar jag hamnat med! Nästa helg kommer det komma fler men jag är inte helt säker pa vem än. Antingen en kille fran Ungern eller en fran Norge.

Saker jag lärt mig här i Puerto de la cruz:
- Jag lyckas aldrig hitta hem eller till skolan själv
- Aldrig ha pa mig flip flops pa ett berg
- Förslut alltid pasar med mat noggrant och lämna aldrig mat framme. (Jag har glömt att berätta om de andra sma varelserna jag delar lägenhet med: Kackerlackerna! Jag har inte träffat pa nagon av dem än tack och lov. Jag vet bara att det är där för Nasos ser dem hela tiden.)
- Inte vara i köket efter 22:00 da kackerlackerna vaknar till liv och letar efter nagot att festa pa
- Alltid ha skor ifall att en kackerlacka kommer farandes över golvet och man behöver döda den
- Det är fullt av tyskar här
- Det finns inga roliga klubbar här
- Medelaldern här är typ 75
Med mera.

Nä nu är jag ashungrig och maste skaffa nagot att äta! Jag vet inte om det är bra eller daligt att de inte har mat pa skolan. Bra=jag gör inte slut pa onödiga pengar eller äter skitsaker. Daligt=Jag är hungrig.
Tror Bra vinner med tanke pa att jag faktiskt kan ta med mig mat hemifran, hah.

När jag skaffat internet hemma ska jag ladda upp lite bilder men det är inget jag kan göra nu när jag sitter pa skolan. Kan gar väl men jag orkar inte:P

Oj det blev en hel del här nu. Om ni orkade läsa det, bravo!
Skriver snart igen!
Ciao amigos

Första dagen

Hej pa er!

Nu är det som sa att jag har inte internet i lägenheten sa jag vet inte hur aktiv jag kommer vara pa att uppdatera min blogg. Jag skall göra sa gott jag kan i alla fall!

Sa vid 6-tiden igar kom jag ämtligen fram till lägenheten. Mitt rum är ganska litet men det är ett fint vardagsrum. Jag bor med tva andra killar. En fran Holland och en fran Grekland. Killen fran Holland kom ocksa igar sa nar jag hade packat upp lite gick vi ut pa en promenad i 2 timmar. Det skulle egentligen inte bli sa länge men vi lyckdes ga vilse..
Det är fint väder och vacker här men än sa länge ser jag inte riktigt mig själjv stanna här längre.
Igar kväll tog den grekiska killen med oss till en italiensk restaurang med massa folk fran skolan. Det var trevligt men jag var fruktansvärt trött efter resan. Jag maste säga att min spanska är bättre än jag trodde.

Idag hade jag mina första lektioner. Den första gick sadär, anatgligen för jag fortfarande kände mig lite ovan med spanskan och sa. Den andra lektionen gick mycket bättre och jag gillade verkligen läraren!
Den här gangen känner jag att jag nog kommer lära mig mycket mer spanska. Vi pratar inte alls engelska vilket faktiskt känns bra.

Nu skall jag iväg och shoppa med tva tjejer i klassen. De har varit här ett tag sa det känns bra att nagon kan visa runt lite. Imorgon ska jag och nagra andra i klassen ga till en strand en bit härifran men den skall tydligen vara bättre än den här.

Ha det bra!

En vecka kvar AHHHH!

Förlåt jag vet att jag är sämst på att uppdatera här men mitt liv är inte så intressant att jag gjort något direkt spännande att skriva här. Det är typ jobba, äta, sova.
Men idag är det exakt en vecka tills jag åker så nu har jag faktiskt börjat ta tag i packnigen!
Jag börjar bli riktigt nervös inför att åka men jag ser fram emot det! Det skall bli skönt att komma bort till lite värme och omväxling.. Dock ser jag inte fram emot att laga min egna mat igen. Det har varit jätteskönt att ha andra som lagar mat, haha. Jag har med mig jättemånga paket nudlar och varma koppen. Enkelt och bra!
Det skall även bli skönt att inte jobba mer. Jag gillar att tjäna pengar och så men jag har så ont i ryggen nu att jag inte klarar mycket mer. Det är riktigt jobbigt faktiskt..

Nu skall jag försöka få lite sömn. Har satt klockan på 7.50 så jag kan komma upp och springa en liten runda innan jobbet. Duktig tjej, ja!

Pusshej!


RSS 2.0