Tråk och regn

Det blev ingen El Rastro idag heller. När jag vaknade öste regnet ner så det var ingen idé att ens gå upp.
Nu är det ännu en eftermiddag då både Elin och jag känner oss så där jobbigt uttråkad och försöker komma på saker att göra. Vi tänkte att vi kunde ta en utflykt till IKEA men de har tydligen stängt p.g.a första advent.
Sjukt att det redan är första advent förresten. Om bara tre veckor sitter jag på tåget hem till Varberg. Jag längtar efter så mycket där hemma, samtidigt så vill jag verkligen inte tänka på att jag om tre veckor säger hejdå (förmodligen för alltid) till alldeles för många vänner här. Det är bara två av mina vänner som ska stanna kvar här. Men nästa år börjar en ny termin och nya människor. Det blir nog kul! Jobbigt bara att vi måste fixa allt krångel med skolan ännu en gång.


Jaja, nu åker Elin och jag in till centrum och kollar om det går någon bra film på bio ikväll.
Adiós!

Julkänslor

Det börjar bli riktigt juligt här i Madrid. Kvällarna är riktigt kalla och julbelysningarna har kommit upp nu. Dock har de inte börjat tända de stora grejerna som jag ser fram emot att se! Det verkar också som att de håller på att bygga upp någon slags isbana inne i centrum.
Imorgon skall Allison och jag till El Rastro och handla massa julklappar. Det ska bli jättemysigt. Jag hoppas på att hitta mycket. Jag lyckas alltid handla mycket när jag är där men denna gången får jag inte handla massa till mig själv.
Imorgon är det även första advent och vi har ingen adventsljusstake, kanske dags att åka till IKEA igen. Nästa vecka skall jag nog köpa en julstjärna(blomma) att ha på bordet. Vi har inga julsaker här förutom vår fina julkalender som står på bordet, men vi har trots allt vår kära julmusik!
Här om dagen när jag var i mataffären hittade jag en chokladkalender för 8:- som jag bara var tvungen att köpa, även fast den var asful och har skrivit på sig hur mycket kalorier, socker o.s.v den innehåller.
Här om dagen åkte Sandra och jag in till centrum efter skolan och drog till Mcdonalds. Jag unnade mig min första Bigmac på två månader. Det var sjukt gott!
Efteråt letade vi upp en godisaffär Sandra pratat om där de bara säljer svenskt godis. Jag blev helt lycklig när jag kom in där och såg allt svenskt lösgodis plus alla olika sorters chokladkakor o.s.v. Dock visade det sig vara sjukt dyrt, 19:-/hg. Jag betalade 50:- för väldigt lite godis men det fick det vara värt. När jag kommer hem till Sverige ska jag bunkra upp med asmycket godis och mat att ta med tillbaks till Madrid igen.Adiós!

Lite spanska mitt i all svenska

Ahora quiero escribir un poco en español, pero no creo que más personas comprendes.
Este es un típico ejercicio en mis clases:

Me levanto a las diez y media. Primero me ducho. Luego me peino y me visto. Hoy lluevo un vestido marron, una camiseta negra de manga larga, leggings negros y zapatos marrónes con tacónes.
A la una, mas o menos, cocino la comida. Hoy como pollo con curry y arroz, como siempre, all mismo tiempo estudio. Después de la comida lavo los dientes y me maquillo.
A las dos, mas o menos, Elin y yo vamos a la escuela en metro. La primera clase empieza a las tres y termina a las cinco. Tenemos un recreo y a las cinco y cuarto empieza el último clase. Tenemos mi profesora favorita hoy. Se llama Cristina y es muy divertida. Sus clases es divertidas y nunca nos da deberes.
La clase termina a las siete y vuelvo a mi casa a las ocho, mas o menos. Cocino la cena a las nueve. Hoy ceno pan con queso y bebo zumo de manzana.. Después de la cena tengo deberes.
En mi tiempo libre me gusta salir con mis amigos, ir de compras, navegar por internet, ir a copas y ir a las discotecas. Pero en mi tiempo libre hago muchas cosas aburrido también como lavar la ropa, cocinar, hacer la limpieza y estudiar. Pero estudiar i cocinar es divertida a veces.
Después la escuela me gusta salir con mi amigo Eric. Eric es estadounidense y es te Texas. Es alto y atleto. Tiene el pelo rubio, corto y ondulado. Eric es muy divertido, abierto, amable y hablador. Nos gustamos beber cervezas, comer y hablar. Eric tiene tres compañeros de piso. Los tres son muy divertidos y amables también.
A menudo me acuesto a las dos, mas o menos.
Aquí en Madrid Elin y yo vivimos en un piso pequeño cerca del parque Retiro. En el piso hay dos dormitorios, un cuarto del baño, una cocina y un vestíbulo. Los vecinos son amables pero un poco vocinglero.
El piso es cerca una tienda también. Es muy barato ahí. Tiene una marca muy borata que se llama Eroski y es como Eldorado en Suecia. Casi todos mis mercansías es de Eroski porqué es el más económico.

Yo sé este texto es muy aburrido pero mi español es un poco mal todavía, pero es mejor.
Creo que nada persones lee este texto en español pero es divertido practicar.
Adiós!

Traducción/Översättning:

Nu vill jag skriva lite på spanska, men jag tror inte att många personer förstår.
Detta är en typisk uppgift i mina klasser:

Jag går upp klockan halv elva. Först duschar jag. Efter det borstar jag håret och klär på mig. Idag har jag på mig en brun klänning, en svart långärmad tröja, svarta leggings och bruna skor med klack.
Klockan ett, ungefär, lagar jag lunch. Idag äter jag kyckling med curry och ris, som vanligt, samtidigt pluggar jag. Efter maten borstar jag tänderna och sminkar mig.
Klockan två, ungefär, åker Elin och jag till skolan med metron. Första lektionen börjar klockan tre och slutar klockan fem. Vi har en rast och klockan kvart över fem börjar sista lektionen. Vi har min favorit lärare idag. Hon heter Cristina och är jätterolig. Hennes lektioner är roliga och vi får aldrig läxor.
Lektionen slutar klockan sju och jag kommer hem klockan åtta, ungefär. Jag lagar middag klockan nio. Idag äter jag bröd med ost och dricker äppeljuice. Efter middagen har jag läxor.
På min fritid tycker jag om att träffa mina vänner, shoppa, surfa på internet, gå ut och dricka och gå på diskotek. Men på min fritid gör jag många tråkiga saker också som att tvätta kläder, laga mat, städa och plugga. Fast laga mat och plugga kan vara roligt ibland.
Efter skolan tycker jag om att umgås med min kompis Eric. Eric är amerikansk och från Texas. Han är lång och atletisk. Han har ljust, kort och vågigt hår. Eric är jätterolig, utåtriktad, trevlig och pratsam. Vi tycker om att dricka öl, äta och prata. Eric har tre rumskompisar. De tre är också roliga och trevliga.
Oftast lägger jag mig klockan två, mer eller mindre.
Här i Madrid bor Elin och jag i en liten lägenhet nära parken Reiro. Lägenheten har två sovrum, ett badrum, ett kök och en hall. Grannarna är trevliga fast lite högljudda.
Lägenheten ligger också nära en affär. Det är mycket billigt där. Den har ett billigt märke som heter Eroski vilket är som Eldorado i Sverige. Nästan alla mina varot är Eroski eftersom det är det mest ekonomiska.

Jag vet att denna text är jättetråkig men min spanska är lite dålig fortfarande, men den är bättre.
Jag tror inte att någon person läser denna text på spanska men det är roligt att öva.
Hej då!

New moon o.s.v

I torsdags gick jag ut med Matt och två av hans vänner. En av dem kunde inte engelska så henne fick jag prata spanska med, den andra kunde lite engelska. Min spanska är fortfarande inte jättebra men det är kul att öva.
Först gick vi till ett salsaställe men det var mer som en restaurang så vi gick vidare och lyckades hamna på en irländsk bar. När vi skulle in bad de om mitt leg vilket aldrig hänt mig här så jag blev helt chockad, speciellt med tanke på att jag inte ens hade något med mig. Men de frågade om mitt födelsedatum och lät mig komma in, något som aldrig skulle hända i sverige. Det var i alla fall jättekul där med massa människor och liveband.
Vid halv två skulle vi gå och träffa lite folk på en klubb. Vi letade och letade men hittade den aldrig. Mitt i allt letande lyckades vi springa in i folket vi letade efter så det spelade ingen roll. De var veliga och vi visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen men vi slutade i alla fall på en bar med ett litet dansgolv, ganska lamt men det var kul. Vid tre stängde de baren. Eftersom metron slutat gå halv två och jag helst inte ville ta en taxi hem själv fick jag låna Erics, som just nu är i Amsterdam, säng.
Kvällen blev inte alls som planerat men det var kul!

I fredags gick Sandra, Elin och jag på New moon och gud vad den var bra. Mycket bättre än jag förväntat mig, jag ville aldrig att den skulle ta slut.

I lördags stannade jag hemma på kvällen och pluggade, åt onyttigheter och kollade på One Tree Hill.

Om mindre än en månad åker jag hem till Varberg igen. Det känns helt sjukt. Något som också är sjukt är att jag faktiskt längtar lite. Det ska bli kul att träffa alla jag saknar, få god mat och sova i en stor och skön säng. Fast ärligt talat så har jag faktiskt börjar vänja mig vid en liten säng nu, men i alla fall.

Nej nu har jag lite tvätt att hänga upp och sen steka lite bacon.

Adiós!

Lite saknad

Idag känner jag faktiskt lite hemlängtan. Jag saknar min familj, min släkt och mina vänner.
Jag ser fram emot att komma hem i jul, samtidigt så åker mina amerikanska vänner hem i jul och jag kommer förmodligen aldrig träffa dem igen..

Något bra som hänt idag är att Elin och jag beställt biobiljetter till New moon på fredag. Den har jag längtat efter i månader så det ska bli skitkul! Vi funderar på att åka till IKEA igen och köpa lite mer svenskt godis innan men vi kommer förmodligen inte hinna. Det får blir lite spanskt eller tyskt (Lidl) godis annars, eller så lyxar jag till det med popcorn vilket egentligen är svindyrt men man får en cool new moon låda till. Jag vet att jag är lite nörd!
Adiós!

Jimmy Choo och bioIdag var det premier för Jimmy Choo for H&M så klockan sju imorse träffades Sandra och jag utanför H&M för att få ta del av det. I tre timmar stod vi där ute och väntade och frös. De första 160 personerna i kön fick ett armband med en färg och tid. Inne i affären hade de spärrat av området med skor, väskor och accessoarer. Vilken tid man fick bli insläppt där var beroende på hur långt fram i kön man var. När man väl kom in fick man 10 min på sig att leta upp vad man ville ha och prova.
Allt var ärligt talat lite galet, TV var där och filmade o.s.v. Jag valde att undvika dem för att slippa få vara med i spansk tv och säga att jag inte pratar spanska..
Jag fick i alla fall köpt en plånbok och ett armband, tillsammans 60 euro, men det får det vara värt.Det snygga så kallade armbandet som mer såg ut som ett åkpass..


Igår gick Elin och jag på bio. Det var riktigt mysigt. Vi såg:Jättebra film verkligen. Borde ses. Sorgligt att se Heath Ledger i sin sista film dock.

Nu har jag precis städat hela lägenheten, diskat och ätit mat så nu skall jag försöka vila lite. Jag sov bara två timmar i natt så jag är lite trött. Ikväll ska jag ut med Juan så festfria helgen gick väl inte så jättebra. Men det är okej när en söt spanjor vill träffa en!

Adiós!


Onyttigheter

Här om dagen åkte Elin och jag till Lidl och handlade. Jag hittade någon billig risblandning som skulle innehålla kyckling men det visade sig att den lika gärna hade kunnat vara vegetarisk. Det var väl inte direkt världens överskott av ärtor och majs heller. Men riset var gott!Vi upptäckte att de hade massa julgodis och liknande så nu vet vi vart vi ska ta vägen om ett par veckor. IKEA var dåligt med julgodis och julstjärnorna var fula..
Tyligen är Elin en riktig julmänniska så jag kanske kommer få en julkänsla som jag aldrig fått liknande!
Vi fick trots allt en jättefin chokladkalender av Elins föräldrar när de var här och hälsade på. Den står här på köksbordet och bara väntar på att få bli öppnad.
Igår var jag klantig och lyckades ställa en plastburk med mat i på en varm platta. Burken smälte och all mat var förstörd. Jag lyckades i alla fall rädda plattan så jag behöver inte köpa en ny spis. Det hade ju varit något..
Elin tyckte synd om mig så på kvällen bjöd hon mig på kebab. Nu har vi lyckats gå till det kebabstället så många gånger att vi är riktiga amigos med dem!

Efter kebaben hamnade jag hemma hos Eric och hade allmänt skitkul. Gud, jag vill inte ens tänka på hur det kommer bli när de åker hem i jul.
Vid halv ett drog vi till krogen nedan för och träffade lite spanjorer. Dock han jag bara vara där i en halvtimme för jag ville ta metron hem som slutar gå redan halv två. Alldeles för tidigt.
Eric var i alla fall väldigt gullig och köpte varsin ros till Allison, Corall (en spansk tjej på baren) och mig!
En sak som jag älskar här i Madrid är hur säker jag känner mig. Jag går hem själv klockan två på natten och ändå känner jag mig jättetrygg. Det har aldrig hänt i Sverige, då har jag nästan akutcyklat hem på nätterna. Kanske är det för att det här är en större stad och mer folk, jag vet inte..
På vägen hem köpte jag chips sen kollade jag på lite One tree hill. Bra kväll!
Idag har varit allmänt chill. Stannade kvar i skolan i två timmar sen åkte jag in till centrum och köpte donuts och en ring till Elin för hon varit lite nere på senaste.
Sen har det varit mat, plugg och internet.

Förresten! Sen vi kom hit har vi varit väldigt sugna på att baka. Som ni vet så har vi ju ingen ugn här men jag hittade ett recept på internet där man kan göra kladdkaka i micron så vi tänkte testa den. Det tog mig ungefär tre veckor innan jag lyckades skrapa ihop alla ingredienser och tillbehör som behövdes. I alla fall så vågade vi oss på den här om dagen! Tro det eller ej men den blev faktiskt god, plus att den blev klar på nolltid. 5 min i micron sen klar!
Dock så föredrar jag nog faktiskt den när den är gjord i ugnen, men man får nöja sig med det man får.

Så imorgon är det fredag vilket man kanske borde jubla över. Dock åker alla mina kära amerikaner bort till Sevilla så det blir nästan lite tomt här. Jag funderar på att se detta som ett tillfälle att köra första festfria helgen här i Madrid. Vi får väl se hur länge det håller, hah.

Nu har jag tryckt i mig så mycket knäckebröd och Daimtårta att jag tror jag ska spy.

God natt amigos!

VIPI fredags var det lite hemmafest hos Eric. Det var sjukt roligt, så underbara människor. Jag har inte skrattat så mycket på länge!

Igår drog Sandra och jag till ett stort diskotek här i Madrid: PACHA
Det är snordyrt men tack vare att Sandra känner en spanskkille med bra kontakter lyckades vi komma in helt gratis plus in på VIP där vi fick alla drinkar gratis. Det blir inte bättre!
Musiken var skitbra men folk var lite dålig på att dansa i början..
Jag fick i alla fall träffat en jättesöt spanjor som jag verkligen hoppas kommer höra av sig. Annars får jag väl se till att göra det själv..

Imorgon är det fiesta så vi är lediga från skolan, asskönt. De har typ ledigt varannan måndag här i Spanien p.g.a alla helgon de firar, jag klagar inte.
Snart skall jag i alla fall ut med Sandra och några fransmän som jag inte träffat än. Det blir säkert trevligt.Fult VIP-band, men vi var vip och det är coolt!

Adiós!

IKEA

Så igår åkte Elin och jag till IKEA. Vi var båda väldigt exalterade!
När vi kom dit var planen att äta lite typisk svensk mat. Det blev Paella för min del, första gången också. Det var kanske inte riktigt på IKEA som jag förväntade mig att äta paella för första gången, men god var den. Elin var i alla fall lagom svensk och köpte en räkmacka. Till efterrätt köpte jag prinsesstårta. 1 euro och jättegod!

Efter maten gick vi in och handlade en jäkla massa saker. Så mycket att vi ärligt talat knappt kom hem. Alla skrattade åt oss på metron, vilket var förståligt.Jag fick köpt:
Kudde
Örngott
Filt
Ramar
Doftljus
Kakformar
Vispar
Handduk
Matlådor
2 bunkar

Sen så kunde jag självklart inte låta bli att köpa svensktgodis och liknande:Singoalla
2 julmust
Daim
Marabou mjölkchoklad
Juleskum
Ahlgrens bilar
2 påsar chips
Knäckebröd
Sylt
Almondy daimtårta
Gula snören

Vi köpte även ett tvättställ, en balja för nytvättat och diskställ.Adiós!

TapasSå jäkla gott!

Amerikaner

Igår var jag bjuden hem till Eric i min klass.
Eric, hans tre rumskompisar och jag åt jättegod mat med drinkar och hade allmänt roligt.

Senare på kvällen drog Eric, Jimmy och jag till en bar precis nedanför deras lägenhet och träffade massa spanjorer. Det var jättekul och jag pratade faktiskt spanska med dem. Jag gjorde så gott jag kunde i alla fall. Jag tror jag lyckades göra mig lite förstådd. Det blev väl inte direkt jättedjupa samtal med tanke på att jag bara kan lite grunder men ärligt talat så var de ganska fulla ändå så det gjorde inte så mycket, haha.

Idag ska Elin och jag åka till IKEA och handla lite nödvändiga saker plus att jag tänker köpa på mig lite svenskt godis som jag saknar. Dock är jag rädd att det är ganska dyrt men det får det vara värt.
Jag ska köpa en bakform också så jag kan göra kladdkaka i micron, vi får väl se hur det går.
Ikväll ska jag nog försöka mig på pannkakor eller ännu en kycklingcurry-gryta. Det är så underbart lätt att göra.

Imorgon blir det klubb med Eric och hans rumskompis Allison. Hon bor ensam med tre killar så hon blev jätteglad när jag föreslog att vi skulle gå ut imorgon. Jag ser fram emot det!

Nu blir det mat och sen skola i bara två timmar (älska torsdagar och fredagar med bara en lektion), adiós!

RSS 2.0