Massa strunt

Igår kväll bakade Elin och jag kladdkaka i micron och kollade på tre filmer;
Den bästa sommaren
Julie & Julia
Sweet Home Alabama

Julie & Julia
var väldigt bra. Om ni inte sett den borde ni sen den. Den har dock liknande inverkan på en som filmen Chocolat, alltså man blir sugen på att äta. Den påminde mig om hur länge sen det var jag åt något som var riktigt, riktigt gott. Visst, spagetti och korv är väl inget att klaga på, men det är inget som man direkt säger mums av när man äter det.

Jo visst var det tråkigt med jobbet men jag kommer inte söka något nytt här. Jag sökte det mest för skoj skull, egentligen så vill jag inte ha något jobb som håller kvar mig här. Även om jag gillar Madrid så kan jag inte se mig själv bo här en längre period.
Jag har kollat runt lite på hemsidor för att hitta något bra angående att kanske åka till Norge i höst. Jag hittade faktiskt en väldigt bra förening som jag tror kan hjälpa till mycket, både med jobb och boende. Dock måste man vara minst 20 år för att få bo i deras kollektiv vilket är lite tråkigt eftersom jag kanske skulle åka med Erik. Jag har skrivit ett mejl till dem och frågat om undantag men jag är ganska säker på att de kommer säga att han får vänta.

Klockan är kvart i fyra och jag sitter i pyjamas, något mamma inte skulle vara glad över hemma i Sverige, hoho.
Jag satte faktiskt klockan på 12 så jag skulle gå upp i tid (ja 12 är i tid här), men jag hade en sån fin dröm att jag bara var tvungen att sova lite till (Jag och Martina var bl.a asbra vänner med Jonas Brothers och jag var på gång med den äldsta av dem. Sorry Martina, du var bara vän med dem;P) Jag råkade i alla fall stänga av klockan och vaknade ganska mycket senare. Men men, sånt är livet.
Jag tänkte att jag skulle gå ut och ta en promenad snart dock har jag fått jätteont i min fot igen. Den började bli bättre men det är precis som att jag går lite konstigt på den så nu gör den ont igen.

Anyway, vädret är inte toppen idag men jag borde gå ut ändå så jag får röra lite på mig. Minst 3 timmars promenad om dagen nu. Jag tänker inte skämmas över min kropp på stranden i sommar! Inte för att jag någonsin varit stammis på stranden, men ändå.
Jag har blivit så himla sugen på att åka på semester i sommar. Om vi har råd skulle kanske mamma och jag åka på en restresa i slutet av sommar. Vi får väl se, det skulle vara mysigt i alla fall.
Jag hoppas på att få massa jobb denna sommaren så jag har råd att åka till Norge. Jag har börjat räkna ut lite hur mycket pengar jag kommer behöva och det är en hel del, speciellt med tanke på hur hög norska kronan är.
Jag tror det blir ungefär ~13.000 SEK, men då är det bara för medlemskap o.s.v. + 2 månaders hyra (dubbelrum i kollektiv). Sen så behövs det ju pengar till mat och sånt. Men det löser väl sig. Jag kommer få pengar tillbaka för lägenheten här i Madrid när vi flyttar och sen så hoppas jag som sagt på jobb i sommar.

Nä nu har jag suttit här och skrivit massa onödigt strunt som vanligt. Det blev inte direkt mycket om vad som händer här, jag behöver nog mest få ner lite tankar någonstans.

Idag är det bara:
37 dagar kvar tills jag åker till Martina
45 dagar kvar tills mina föräldrar kommer hit
65 dagar kvar tills jag kommer hem till Sverige igen


Ciao!


Uppdatering 17:45

Så nu har jag varit ute och gått i en timme och nu blir det fiskpinnar (som jag f.ö gjort alldeles själv) och pasta till mat.
Det blir nog ingen tre-timmars promenad idag, för jävlar vad ont i foten jag har.
Jag hade fått svar från den föreningen jag pratade om och de sa att det var helt okej att vara 19 år, så kanske blir det Norge med min käre bror i höst! De skickade med någon anmälningsblankett också men det känns lite väl tidigt att fylla i den nu.

Hasta pronto


6 månader i Madrid

Tydligen så blev jag nekad jobbet men jag orkar inte vara deppig för det. Dock har jag börjat inse att jag nog kommer vara ganska uttråkad de kommande 2 månaderna. Skolan har inte varit slut i ens en vecka och jag är redan uttråkad. Vad kan man göra egentligen?
Jag har börjat läsa första boken i True Blood-serien, den är skitbra precis som serien.
Eftersom det varit fint väder de senaste 2 dagarna har jag gått ut en hel del men idag var vädret inte lika fint. I och för sig gick jag ut ändå men det var inte lika trevligt som när solen skiner och man kan ha kortärmat.
Jag skall nog köpa ett ritblock i helgen så jag kan börja måla igen.
Innan såg jag fram emot dessa 2 månaderna men inte lika mycket längre. Jag har lite hemlängtan och även om jag inte har någon plan i höst så tror jag ändå det kommer lösa sig på något sätt.

Igår gick jag och la mig tidigt för att dagen skulle ta slut men det slutade med att jag låg vaken i min säng i sex timmar utan att göra någonting förutom att försöka sova.
Klockan är bara 19:20 och jag är redan trött, samtidigt vet jag att det säkert kommer bli som igår om jag lägger mig tidigt idag med.

Igår var det förresten 6 månader sen vi kom hit. Det känns helt sjukt hur fort tiden har gått här! Det har varit helt sjukt roligt och på något sätt kan jag inte fatta att jag skall härifrån snart, ja 2 månader är väl ganska snart va? Dock är det kanske 2 långsamma månader.

Jag hade väl inte så mycket att säga, ville mest bara berätta hur det gick med jobbet.
Ciao!

Slut på skolan!

Nu är skolan äntligen slut och jag har fått mina betyg. Det gick jättebra! De har betyg 1-10 här och jag fick två 9:or och tre 9,5:or.
Nu blir det inget mer pluggande för mig här. Jag kommer köpa en bok och plugga lite här hemma men jag skall inte gå i skolan mer. Först så tänkte jag bara ha lite semester här i två månader men jag har fakiskt sökt ett jobb. Det är något administrativt arbete för folk som kan engelska och svenska. Först sökte jag det mest för skoj skull men nu hoppas jag faktiskt på att få det. Dock om jag får det kommer jag förmodligen stanna här i minst ett år till, men jag har ju inga planer ändå så varför inte tjäna lite pengar här. Jaja, vi får se, jag vill inte hoppas för mycket.

Det har inte direkt hänt så mycket här, mycket festande som vanligt men nu har jättemånga åkt hem så det blir nog lugnare nu. Denna helgen har jag inte gått ut någonting och det måste nog vara första helgen här, i och för sig har jag redan varit ute två gånger innan i veckan men ändå.
Det skall bli ganska skönt att dra ner på festandet. Plus att alkoholen gör mig tjockis och nu skall jag försöka ta tag i min hälsa.

Vädret är underbart här nu. Igår var jag ute i tre timmar i bara linne och sandaler.
Som ni ser har jag pimpat min blogg lite och satt in vädret här i Madrid. Vet inte hur korrekt det är och om det kommer funka men vi får väl se. Jag tror ärligt talat att den visare lite sämre än vad det faktiskt är.

Nu skall jag gå ut, ciao!

Matsedel och Islazul

Så igår var jag chockad över att vakna halv nio.. idag vaknade jag halv sju och kunde inte somna om. Jag gick och la mig i tid igår, sov en timme, vaknade och kunde inte somna om på ca 2 timmar.. Så i natt fick jag inte mycket sömn. Jag fick i alla fall gjort min läxa, dock skrev jag två och en halv sida fast tydligen skulle jag bara skriva tio rader. Haha, smidigt. Men min lärare sa att det var bra i alla fall. Alltid något.
Jag tog en timmes promenad i parken, dock småregnade det lite så det var trist.

Jag hade sista lektionen idag. Asskönt. Bara tre prov sen är jag klar! Dock vet jag inte om det är så mycket att fira med tanke på att jag inte kommer kunna leva så där jätteparty de nästa två månaderna. Men va tusan, jag kommer vara i Madrid och det kommer vara sommar, då kan jag inte klaga=) Hellre uttråkad här än i Sverige.

Nu sitter jag och försöker komma på någon bra ekonomisk plan, det löser sig nog. Jag kommer nog få skriva matsedel varje vecka så jag inte gör av med onödiga pengar på mat. Så den mat jag kommer äta de nästa två månaderna kommer vara t.ex:
Pasta/ris/potatismos med korv (i tomatsås)
Macka
Flingor
Ägg
Fisk
Soppa
Gröt
(beroende på hur dyrt det blir och om jag lyckas. Dock har vi inte hittat havregryn här)

Jag kommer överleva=) Tur att jag faktiskt älskar allt jag precis räknade upp, plus att det är superbilligt! (Minus fisk som jag kommer äta endast för Anya gav mig massa innan hon åkte. Hon lämnade förresten massa mat och annat till mig som jag kommer spara massa pengar på.) Jag måste erkänna att jag verkligen är mindre kräsen här och gillar helt andra saker. Tur det. Tack gud för EROSKI (Spaniens motsvarighet till Eldorado, fast bättre)

Men för att prata om något roligare:
Idag efter skolan åkte Elin och jag till Islazul vilket är ett jättestort köpcentrum här i Madrid. Det var jättehäftigt! Jag har velat åka dit enda sen innan jul så det var kul att det äntligen blev av. Båda älskade det och skall tillbaka dit nästa vecka. Jag köpte en väska som jag skall ha som resväska när jag åker till England. Den kostade bara 7 euro så det var ett kap! Fin är den också. Jag tillät i alla fall mig själv att köpa den eftersom det faktiskt var nödvändigt.

 

Nu är jag jättetrött och skall strax gå och lägga mig. Imorgon är vi lediga så planen är att jag skall: Gå en promenad, städa, plugga, laga en havsgryta som jag äntligen köpt ingredienserna till och kanske gå ut på kvällen. Vet dock inte än.

Här kommer lite kort till er från förra veckan:



På en bar med Allison och Anya



Frukost med Elin i parken



Anya och någon spanjor som jag inte minns namnet på. Han ser i alla fall sliskig ut.



I parken Casa del Campo med Elin

Gran vía. Notera vädret!



I väntan på bussen



Islazul


HALV NIO?!

Är det inte galet att klockan halv nio vaknar jag och är inte särskilt trött?
Jag hade säkert kunnat somna om men jag tog tillfället i akt och gick upp. Nu kan jag äntligen få gjort allt som jag skjuter upp på, som t.ex att tvätta mina lakan.
Klockan tio tänkte jag ta mig den där promenaden som jag tänkt göra varje morgon. Innan kunde jag skylla på att jag skadat foten och behövde vila men nu är foten nästan helt perfekt. Vilket jag självklart föredrar, haha.

Med tanke på att jag vaknade så pass tidigt och somnade i hyffsad tid igår betyder det att jag kanske faktiskt kan få in en normal dygnsrytm. Det hade ju varit jäkligt skönt. Jag är trött på att vara lat, plus att jag börjar bli lite rund så nu får jag ta och sluta äta så jäkla onyttigt och röra på mig istället. Jag har egentligen inte ens råd med att äta onyttigt så det är ju en väldigt bra plan ekonomiskt också.

Nu skall jag kolla på ett dubbat (på spanska uppenbarligen) Vänner avsnitt och äta frukost. Frukost! När åt jag det senast liksom. Okej, en vecka sen, men ändå, haha. Det händer inte ofta i alla fall.

Ciao!

Plugg och 70+




Jaha, då har jag haft min första tenta. Det var på den lättaste lektionen så det gick nog bra. Det kändes i alla fall så. Jag blev klar först av alla vilket alltid känns jobbigt för då får jag för mig att jag slarvat. Jag kollade i alla fall igenom allt igen och nu kan jag bara hoppas på det bästa. Dock är det lite tråkigt att jag inte kommer få veta vad jag fick, jag får bara slutbetyget.
Imorgon har jag nästa tenta, dock kommer denna förmodligen vara mycket svårare. Jag kan bara göra mitt bästa sen får vi se hur det går.
Nästa vecka är de tre sista, även de tre svåraste (skulle jag tro i alla fall). Grammatik, muntligt och skrift. Sista tentan är på tisdag och efter det är allt sluuut. På fredag får vi hämta våra betyg och sen är jag ledig tills jag åker hem i juni. Det skall bli jätteskönt, speciellt om vädret fortsätter såhär.

Det är riktigt varmt och vårigt här nu. När vi gick till skolan idag kunde jag t.o.m ta av mig till bara linne. Det är dock mindre roligt att sitta och ha lektion till klockan sju på kvällen då solen börjar gå ner.
Idag, eftersom jag blev klar med tentan så fort, var jag hemma över en timme tidigare än vanligt så jag bestämde mig för att ta en promenad in till centrum. Jag gick fel väg som vanligt, men det spelade ingen större roll.
Under min promenad blev jag i alla fall frågad av en gubbe (runt 70 år) om jag ville ta en kopp kaffe med honom, efter att jag artigt tackade nej påpekade han att jag inte hade bråttom. Jag sa bara "" och gick, haha. Spanjorerna är lite knas. När jag åker hem till Sverige kommer jag sakna alla snyggingarna här. Då syftar jag inte på gubbarna.. även om de är lite söta. Dock oftast bara sliskiga.
Det hade ju varit trevligt om det var killar i min ålder som bjöd ut mig på en kaffe och inte "en morfar".

Nu skall jag försöka sova.
Buenas Noches cariños!

Feliz cumpleaños, madre!



Grattis på födelsedagen mami!


 
Idag är det blå himmel och snart skall Elin och jag åka till Casa del campo, vilket är en annan stor park här i Madrid. Jag har bara åkt förbi den innan och den ser jättefin ut så det skall bli mys. Det finns ett zoo och ett nöjesfält där men jag tror inte det är öppet än..

Igår var chill. Elin och jag köpte kebab och chips och kollade på Tillsammans och Mamma Mia! Det var mys. Jag behövde ta det lite lugnt efter allt festande.


I fredags var det hejdå-fest hos Anya sen halv sex på morgonen följde jag med henne till flygplatsen. Det suger att hon åkte hem, vi har haft så kul ihop här! Det är bra två veckor kvar i skolan också sen åker typ alla hem.


Nej nu skall jag ta och äta lite frukost innan vi åker.

Besos


Fail-IKEA



Yes, en gammal bild men den är från IKEA och det är precis var vi varit idag!

Klockan 8:00 ringde klockan och jag gick upp för att ta metron till IKEA 9:00 med Elin. Vi tänkte att om vi ska få våran jäkla räksmörås får vi nog ta och åka i tid och inte komma dit vid nio på kvällen.
När vi kom dit vid halv elva visade det sig att de bara serverade frukost så vi blev lite sura för de inte ansåg att räksmörgås var frukost. Vi åt i alla fall var sin bocadillo med jamón serrano och jag köpte till en varm choklad. Den är seriöst lo mejor (bäst) här! Tjock och jättegod.
Efteråt frågade vi när de började servera vanlig mat och det var redan vid 12 så vi gick och köpte lite godis och chips och satte oss ute i det jättefina vädret. Vi upptäckte att det finns massa affärer runt om IKEA så vi kollade runt lite. Vid 12 gick vi tillbaka till IKEA och såg att de hade någon laxskit istället för räkmackor, så vi blev sura och bojkottade IKEA. Det blev McDonalds istället, lite ovärt men men. Efteråt gick vi till Burger King där Elin bjöd mig på glass i det fina vädret. Jättemys!

Ja, väldigt tråkigt att vi gick upp så tidigt och åkte hela den resan utan att få våra smörgåsar, samtidigt var det väldigt skönt att vara ute och ta del av de fina vädret. Våren börjar äntligen komma, yay!

Efter skolan ringde Anya och frågade om jag ville gå ut och ta en drink så vid halv tio mötte jag upp henne. Vi gick till ett "mack-ställe" där de hade bl.a massa olika mini-baguetter och dricka för jättebilliga priser. Efter 2 jarras Tinto de verano blev det metron hem och nu är jag här. Jag skall lägga mig tidigt idag, vilket är nu.

Besos!

En som inte förstår

Det har varit en ganska bra dag idag. Skolan var rolig, bl.a för min ena lärare är helt knäpp. Hon är elak och jag vet inte ens om hon fattar det, men kul är det. Plus att hon inte är elak mot mig, haha. Idag började hon t.ex asgarva åt en kille i min klass som inte förstod något grammtikgrejs och så sa hon (på spanska såklart): Jag älskar honom, han fattar verkligen ingenting på mina lektioner!

Efter skolan gick Elin och jag och handlade och sen har jag kikat runt efter jobb och liknande. Nu har jag även köpt biljetter hem till Sverige igen, 2 juni är jag tillbaka! Jag ser fram emot det, samtidigt kommer jag sakna Madrid som tusan. Som tur är skall Elin bo kvar här så jag har någon att hälsa på.
Jag är glad att jag kommer vara hemma på Eriks bal och student. Jag ville inte missa det och jag tror nog han uppskattar att jag är där med. Jag hoppas det i alla fall.

Nu måste jag gå och lägga mig, skall upp 8:00 imorgon för att åka till IKEA med Elin. Vi tänkte köra räksmörgås till frukost. Finns det inga vet jag inte vad jag gör! Jag behöver i alla fall köpa kaviar också, plus kanske lite Daim eller nåt. Åh svenskt godis är för bra. När jag kommer hem till Sverige skall jag köpa frystorkade jordgubbar i yoghurt, mums.

Buenas noches cariños!


Madrid i spöregn

Igår blev jag medbjuden på fest hemma hos en kompis till Anya. Det spöregnade när jag var på väg dit och en promenad på 10 min tog mig istället 40 min eftersom jag inte hittade. Blev lite opepp men när jag väl kom fram blev det genast bättre.
Det var jättetrevligt och runt tre tog vi en taxi till en klubb. Det var inte bästa klubben men det var gratis och jag dansade med en av Anyas snygga spanjorvänner, så jag klagade inte, hah. Det är galet hur nästan alla spanjorer kan dansa här. Jag känner mig jätteklumpig brevid dem, plus att en skadad fot inte gör det mycket bättre..
Vid sex stängde de och vi var tvungna att gå ut i pissregnet. Istället för att vara tråkiga och gå hem gick vi till ett mysigt café och åt frukost.

En väldigt kort sammanfattning men det hände inte direkt något speciellt, ändå var det en av de bästa nätterna här måste jag nog säga. Jag minns inte senast jag hade så roligt här!

Förresten så har jag köpt biljetter till England nu, wei! Så 5/5-10/5 kommer jag chilla i England istället för Madrid, sen samma vecka som jag kommer tillbaka kommer mina föräldrar och hälsar på, vilket jag också ser fram emot massa!

I alla fall, här kommer lite charmiga kort från frukosten:








Spöregnet som gick över till snö. Usch.

Nu skall jag träffa den snygga spanjoren. Ciao!


-planer

Jag är ganska säker på att jag inte tänker fortsätta nästa termin här. Jag tycker verkligen om Madrid så det är inte det att jag inte trivs här, jag var nog bara mycket mer skoltrött efter gymnasiet än jag trodde. Dock har jag ingen aning om vad jag skall hitta på de två månaderna här utan skolan. Jag får se till att hitta mig en hobby om jag inte hittar ett jobb.. kanske börja måla igen eller faktiskt ta tag i träningen. Det löser sig. Vädret kommer i alla fall vara på topp då. Det känns  som jag tagit rätt beslut, vilket är viktigast.
Det känns däremot väldigt konstigt att inte ha en aning om vad jag vill göra, ingen plan eller något. Innan var planen att åka hit och nu när jag snart skall åka härifrån har jag ingen aning om vad jag skall fortsätta med. För tillfället skulle jag nog hellst vilja åka till England eller Norge. Ja så blir det nog. England, Norge eller ta tag i det jäkla körkortet.

Klockan är mycket och det är lite försent för att tänka på sånt här. Tänkte mest bara uppdatera min plan som egentligen inte existerar än så länge..

Imorgon skall vi upp tidigt för några gubbar skall hit och titta på våra rör till duschen. Det är något som är fel, men förhoppningsvis kan de fixa det så vi får duscha imorgon, annars blir det till att tvätta håret över vår diskho.

God natt cariños


RSS 2.0