Drama i Madrid

Elin pratade med sin mamma angående vad som hände igår på tunnelbanan och hon är ganska säker på att det kan ha handlat om ett bombhot. Läskigt. Elin hade hört lite hur folk pratade om det på tunnelbanan idag också. Drama nummer två i Madrid. Självklart kommer Drama nummer tre redan dagen efter (idag).

Vi hade köpt lunch  på ett ställe som heter Pans. Vi skulle gå ut och sätta oss för det var så fint väder. Då märker vi att alla hade försvunnit från uteplatsen där det innan var fullt. När vi precis kommit ut kommer det en kvinna som börjar försöka ta av min mat.
Vi bestämde oss för att gå in i stället men då följer kvinnan efter oss och fortsätter försöka ta av vår mat. Så Elin försökte säga till de i personalen men de brydde sig inte. Så vi gick upp på övervåningen för att sätta oss där istället men hon fortsatte att följa efter oss. Vi försökte säga att hon skulle gå men hon förstod såklart inte engelska och Elin visste inte hur man skulle säga det på spanska.
I alla fall så satte Elin ner brickan på ett bord och då sätter kvinnan sig på stolen framför och tänker börja äta av Elins mat.
Så jag går bortåt och Elin ska följa efter men då slår kvinnan till hennes bricka så hennes mat flyger över hela övervåningen.
Förmodligen hördes smällen ner så en stor man kom upp och drog ut kvinnan. Elin och jag var så chockade att vi knappt visste vad vi skulle göra. Tack och lov är spanjorerna bland de trevligaste människorna som finns och hjälpte Elin att få ny mat.
Väldigt dramatisk lunch så efter gick vi och köpte yoghurt och donuts att trösta oss med.

Innan vi gick hem skulle vi gå och fixa med tunnelbanekort som självklart skulle krångla och vi förstod verkligen ingenting av vad killen sa. Nu har i alla fall Elins syster hjälpt oss med lite grejer så det skall nog lösa sig.

Nu sitter vi hemma i köket och tar det lite lugnt inför kvällen. Då blir det restaurang och krogrunda!

Trots all drama som varit är jag otroligt förälskad i staden Madrid och dess invånare.

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0